Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ürdün’den Suriye sınırında operasyon

Ürdün ordusu, hava kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarının, Suriye sınırını geçmeye çalışan bazı araçları vurduğunu açıkladı. Şam rejimi “Araçlar Suriye ordusuna ait değil” dedi.



Ürdün ordusu, internet sitesindeki açıklamasında, Suriye sınırından Ürdüne giriÅŸ yapmakta olan bazı araçlara savaÅŸ uçaklarıyla hava saldırısı düzenlediÄŸini belirtti.

Açıklamaya göre çamurla kamufle edilmiÅŸ araçlara öncelikle uyarı ateÅŸ açıldı. Saldırının hedef aldığı araçların sayısı ve özellikleri hakkında bilgi verilmedi.

‘Suriye ordusuna ait deÄŸil’

Öte yandan, Suriye resmi haber ajansı SANA'da yer alan açıklamada, “Suriye ordusuna ait herhangi bir araç Ürdün sınırına doÄŸru hareket etmemiÅŸtir. Orduya ait hiçbir araç Ürdün Hava kuvvetleri tarafından vurulmamıştır" denildi.

Suriye krizinin baÅŸladığı 2011 yılından bu yana, sınırı geçmeye çalışan unsurlara kara birlikleriyle müdahale eden Ürdün, ilk defa hava kuvvetleriyle bir müdahalede bulundu.

20 Mart’ta Ürdün Sınır Güvenlik Güçleri, Suriye’den Ürdün’e silah ve uyuÅŸturucu sokmaya çalışan iki araca el koymuÅŸ, araçlarda yapılan aramada askeri mühimmat ve bir miktar uyuÅŸturucu bulunmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.